Specialiștii nu lasă nicio iluzie – în 80% din cazurile supraponderale sau obezitatea nu este rezultatul unor patologii sau tendințe genetice, ci rezultatul … supraîncărcării și evitării mișcării. Cauza excesului de greutate sau a obezității este un echilibru energetic pozitiv, ceea ce înseamnă că acceptăm mai multă energie cu alimente decât poate folosi organismul nostru. Excesul său este apoi depozitat sub formă de țesut adipos. Opinia părinților cu o suprapoză solidă și a copiilor lor obezi sugerează o presupunere rezonabilă că bucătăria din această casă nu este sănătoasă și întreaga familie își petrece timpul liber în mod pasiv
(în fața televizorului sau a calculatorului).
De unde vine obezitatea?
Obezitatea, deși este cunoscut de secole, lista Internațională a Bolilor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) a fost înregistrată (sub codul E66), numai în 1966. Aproape imediat a fost considerat cel mai mare și mai periculos, dar, de asemenea, extrem de complex și încă nu diagnosticat cu boala civilizației.
Cauza obezității ia mai mult decât avem nevoie pentru funcționarea normală a cantității de alimente. Excesul de alimente nu convertită în energie „depus“ în organism sub formă de grăsimi – care este efectul secundar cel mai proeminent al bolii. „Vinovați“ ale bolii sunt obezitatea, hormoni corespunzătoare pentru a le transfera la semnalele creierului de satietate si foame. Dintre acestea, cel mai important este ghrelinul, secretat de celulele situate în pereții stomacului.
Fiecare dintre noi se naste cu un sistem digestiv neadaptat sa primeasca alimente din exterior. Primul lapte de copil ne apoi înlocui și alte băuturi, și în cele din urmă papkami alimente solide are rolul de a stomacul, intestinele și alte organe ale tractului digestiv obișnuiți să acționeze în noile condiții. În acest timp, sistemul creează, de asemenea, secreția de ghrelin și a altor hormoni de foame / sațietatea și servește reglementarea anotimpurilor și dimensiunea de mese. În acest moment este mai ușor să perturbe lucrarea ghrelinului prin intermediul așa-numitei suprasolicitarea copilului.
Boli provoacă supraponderali
Cu toate acestea, cauza excesului de greutate ar putea fi, de asemenea, boli – acest lucru se întâmplă, printre altele în cazul diabetului sau hipotiroidismului. Fie că suntem înfometați sau deja saturați, decide în creierul nostru, în partea sa numită hipotalamus. Aici se află centrele de sațietate și foamete. Semnalele când trebuie să ajungem la mâncare și când să nu mai mâncăm, curge de acolo. Din păcate, la persoanele obeze acest mecanism nu funcționează așa cum ar trebui – semnalele de sațietate nu sunt trimise sau semnalele eronate cer o masă.
Ca o consecință, o persoană supraponderală sau obeză pare să fie în continuare foame, așa că merge pentru hrană și absoarbe astfel prea multe calorii.
Alimentație sănătoasă – cum ar trebui să arate?
Conform recomandărilor actuale pentru un stil de viață sănătos, baza dietei noastre ar trebui să fie legumele și fructele. Sursa de energie – produse din cereale, în principal din cereale integrale, adică fulgi de ovăz, cereale groase și pâine integrală. Proteina oferită organismului în fiecare zi trebuie să provină din carne slabă, precum și pește (inclusiv alimente grase) și semințe de legume (precum lămâie, mazăre, năut și soia). De asemenea, dieta nu trebuie să lipsească produsele lactate slabe – brânzeturi, lapte, precum și băuturi fermentate cu lapte (kefir, iaurt, lapte praf). Vinovatul fiecărei mese ar trebui să fie adăugarea de grăsimi bune sub formă de ulei vegetal, semințe, semințe sau fructe cu coajă lemnoasă. De asemenea, sunt importante: cantitatea potrivită de apă (30 ml în medie pentru fiecare kilogram de greutate corporală), sare minimă, gustări sărate și dulci și alcool. Se condimentează felurile de mâncare cu ierburi și condimente naturale.
Formarea aerobică reprezintă baza pentru tratamentul obezității abdominale
Exercițiile aerobice (rezistență) sunt recomandate în special pentru că în timpul unui astfel de efort, sângele furnizează o cantitate mare de oxigen inimii și plămânilor. În timpul antrenamentului aerobic, activitatea musculară crește: respirați mai repede și ritmul cardiac crește. Creșterea rezistenței cardiovasculare, adică îmbunătățirea stării dumneavoastră și musculare – mușchii devin mai puternici. Cu cât greutatea lor este mai mare, cu atât este mai ușor să mențineți o greutate corporală sănătoasă.
Exercitiile aerobice se desfășoară într-un ritm constant, timp de cel puțin 30 de minute, pentru că, după 20 de minute de exercitii fizice corpul tau incepe sa arda grasimi. Prin urmare, formarea ar trebui extinsă la 40 de minute. Și că ar trebui să fie precedată de un warm-up (reduce riscul de rănire) și mușchii se întind complet (de exemplu, ajută la prevenirea durere), trebuie să dedice de a exercita aproximativ 60 de minute.
Exercițiile aerobice includ (De exemplu, Rumba.) Mersul pe jos, jogging, ciclism, dans, aerobic Latino, aqua aerobic și înot. Ultimele două forme de mișcare sunt indicate pentru pacientii cu obezitate morbida (IMC 40+) și extrem de mare (IMC 60+), nu se percepe pentru că articulațiilor. Pentru antrenamentul aerobic este bine să includeți o anumită rezistență (rezistență), care întărește și dezvoltă mușchii. Cu cât masa lor este mai mare, cu atât mai multă grăsime este arsă. În plus, ar trebui să rezervați ceva timp pentru exercitii pentru intarirea muschilor abdominali (cei cu muschi de obezitate simple sunt în afară, cu rezultatul că grăsimea viscerală „turnat“ pe exterior) și înapoi (din cauza coloanei vertebrale supraîncărcată).
Expert în domeniul fizioterapiei și regenerării, precum și un antrenor care se ocupă de regenerarea biologică. Zilnic se ocupă de educația nutrițională a copiilor supraponderali, cu probleme de obezitte și tulburări coexistente. În prezent urmează studii de doctorat. CV-ul său este bogat în cursuri în multe domenii, cum ar fi nutriția, cosmetologia și dietetica. Autor al mai multor publicații interesante, părinte a doi copii. În timpul său liber citește cărți și călărește.