Tulburarile de erectie pot sa nu fie cauzate de o problema majora de sanatate

Tulburarile de erectie

Aceste tulburari afecteaza un numar mare de barbati si totodata si pe partenerele acestora. In cadrul acestui grup de disfunctionalitati sunt cuprinse mai multe tipuri tulburari ale functiei erectile:

Tulburarile de erectie

– curbarea penisului in timpul erectiei (boala Peyronie)
– erectia dureroasa si de lunga durata (priapism) ceea duce la pierderea placerii contactului sexual
– ejacularea precoce cu imposibilitatea unui contact sexual suficient de lung ca durata.
Odata cu avansarea in varsta este normal sa cunoastem ca tipul de erectie obtinut difera de erectia din anii tineretii, se obtine dupa o stimulare sexuala de mai lunga durata iar rigiditatea penisului nu este aceeasi. De asemenea intensitatea orgasmului poate scadea ca si volumul lichidului spermatic ejaculat iar timpul intre doua erectii consecutive se va prelungi.

Simptome

In cadrul simptomatologiei disfunctie erectila sunt cuprinse urmatoarele elemente:
– imposibilitatea obtinerii unei erectii complete 
– imposibilitatea de a mentine erectia pe toata perioada actului sexual
– sau chiar inabilitatea completa in a obtine erectia.

Cauze

Cauzele acestei tulburari/disfunctii si chiar a impotentei pot fi fizice (organice) sau de natura psihologica. Dintre cauzele de natura psihologica sunt de mentionat: stresul, anxietatea, depresia si oboseala.
Din alta categorie de factori ce pot declansa tulburarile de erectie sunt stimulii negativi sexuali iar acestia constau in anumite tensiuni, neconcordante sau neintelegeri intre parteneri – anumite resentimente, ostilitati, inconveniente si simpla lipsa de interes sau stimulul sexual.
Totusi nu intotdeauna cauza imposibilitatii obtinerii unei erectii este de natura psihologica.

Cauzele de natura fizica, organica sunt de asemenea destul de frecvente iar acestea cuprind:
– leziuni ale unor structuri neuronale cu rol in transmiterea impulsurilor nervoase ca raspuns la stimulul sexual. Frecvent acestea sunt intalnite in cadrul neuropatiei diabetice
– tulburari ale sistemului cardiovascular ce afecteaza si reduc fluxul suplimentar de sange la nivelul pelvisului
– medicamente in cadrul unor tratamente cronice care inhiba functia sexuala
– interventii chirurgicale pentru cancerul de prostata
– fracturi sau contuzii forte de coloana vertebrala cu afectarea maduvei spinarii
– scleroza in placi
– tulburari hormonale
– alcoolismul si alte forme de dependenta si abuz de droguri.

Tulburarile de erectie

Cea mai buna modalitate de a scapa de tulburarile de erectie este aceea de a nu le evita si de a apela la ajutorul unui medic, care in urma unor investigatii de specialitate va descoperi cu certitudine cauza exacta. Barbatul povesteste ca a mai luat pastile pentru potenta, unele vandute pe post de suplimente alimentare si a fost de fiecare data multumit.

Se va face o ecografie prin care se va observa felul in care este vascularizata zona pelviana, se va face o testare neurologica, dar se vor pune si intrebari. Spre exemplu, medicul va dori sa stie daca printr-o anumita modalitate, cum ar fi masturbarea, erectia de obtine mai usor, spre deosebire de momentul cand pacientul se afla insotit de o persoana de sex opus.

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Expert în domeniul fizioterapiei și regenerării, precum și un antrenor care se ocupă de regenerarea biologică. Zilnic se ocupă de educația nutrițională a copiilor supraponderali, cu probleme de obezitte și  tulburări coexistente. În prezent urmează studii de doctorat. CV-ul său este bogat în cursuri în multe domenii, cum ar fi nutriția, cosmetologia și dietetica. Autor al mai multor publicații interesante, părinte a doi copii. În timpul său liber citește cărți și călărește.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

* Checkbox GDPR is required

*

I agree